Home / Forestillinger

Forestillinger

Teatret bag havet

Forestillingerne i ”Tearet bag havet” bruger formidlingens mange muligheder. Min baggrund inden for teater, dans, sang, foredrag og højskole kan findes i forestillingerne, som har udtryk som performanceforedrag, fortælleforestillinger og danseteater.

Grundtvig & Kvinderne

Et performanceforedrag med musik og fællessange.

Grundtvigs betydning for sin egen tid og inspirationen fra hans indsats siden hen kan næppe overvurderes. Hans liv og tanker blev i høj grad formet af de mennesker, der omgav ham, og her spillede de mange forskellige
kvinder en afgørende rolle.
” Grundtvig og kvinderne” er en underholdende måde at opnå ny viden om Grundtvigs liv og tanker.
Performanceforedraget spilles af musikerne Torben Lassen og Karen Sørensen og fortæller Else Mathiasen.

Download folder Læs udtalelser Læs artikelserie Podcast

Min elskede skal komme til min have

En musikalsk danse- og fortælleforestilling med Else Mathiassen og Klezmerduo
 
Kong Salomons HØJSANG er en poetisk hyldest til naturen og kærligheden, hvor sanselige billeder fra naturens skønhed og rigdom bruges til at beskrive den elskede. 

”Hans lokker er som dadelklaser, sorte som ravne Hans øjne er som duer ved vandløb. Hans kinder er som et balsambed, hvor der vokser vellugtende urter. Hans læber er som liljer, der drypper af flydende myrra” 

”Din skikkelse er rank som en palme. Din tinding bag sløret er som et bristet granatæble. Dine tænder som en fåreflok, der kommer op fra dalen. Din mave er en hvededynge indhegnet af liljer. Dine bryster skal være som vinstokkens klaser - din ånde som duften af æbler” 

I fortælleforestillingen veksler musik og sang med recitation og orientalsk inspireret dans, som understreger digtene. Musikken tager sit udgangspunkt i den stemningsfulde jødisk-sefardiske tradition, som knytter tråde tilbage til bibelsk tid. Teksterne fra Højsangen bliver sunget på dansk og hebræisk. 

Varighed ca. 1 time + evt. efterspil med foredrag/samtale.

Pris: 9800 kr/efter aftale + transport

Download folder Se glimt fra forestillingen på You Tube Læs mere om Klezmerduo

Agnete & Havmanden

Agnete hun stander på højelandsbro. 
Og op kom den havmand af bølgen den blå. Den havmand han trens af kirkedøren ind. Og alle de små billeder de vendte sig omkring. Agnete, Agnete kom til havets bund med mig.
For dine små børn de længes efter dig. 
Agnete og havmanden tolkes i sang, musik og dans. 

Det er fortællingen om Agnete, der forelsker sig i havmanden med frydefulde øjne og hår som det pureste guld. Hun drager med under bølgen den blå og der får hun ni børn. Alligevel vælger hun at vende tilbage til kirken. 

Hvorfor?

Pris efter aftale.

Med dansen på rejse

Et performanceforedrag. 

Hvert sted, hver tid har sin dans: Jeg er taget ud i verden for at opleve et folk gennem deres danse. Dansen er min ledetråd. 
"Med dansen på rejse" drager vi i foredrag og dans på besøg i mange kulturer: Afrika, Orienten, Spanien, Sydeuropa, Norden. Med årene kan jeg se tilbage - se hvordan forskellige livs afsnit har formet min egen dans. 

"Med dansen på rejse" er både en etnografisk fortælling om sammenhængen mellem et folkeslags liv og deres danse og den er en kvindes udvikling spejlet i dansen. 

Pris efter aftale.

Dans over et tema

Jeg har gennem mange år skabt forløb til forskellige sammenhænge. 
Det kan være ”at danse solen op” en pinse morgen, eller temaer fra biblen f.eks skabelsen, eller dans med havet eller dans til andres tekster - person portrætter f.eks...
 
Et forløb der skabes i samarbejde med arrangørens fantasi. 

Pris efter aftale.

Udtalelser 
 Grundtvig og Kvinderne

"Vi ønskede at afslutte Ollerupkurset med en livsbekræftende og poetisk fortælling med musikalitet, krop, ånd - og fællessang. Sådan blev det. En intens, oplysende og anderledes fortælling som Grundtvig set igennem de kvinder, der prægede hans tanker om bl.a. menneske- og skolelivet”.
 Laust Riis-Søndergaard, 

 eminarielærer, kursusleder, Den frie lærerskole.

"Det er en forestilling der på betagende vis, og med både vid og humor, hvirvler dig ind i de turbulente grundtvigske  bølgegange. I Else Mathiassens skiftende fremstillinger af kvinderne omkring Grundtvig, træder nuancerne og dybden i såvel Grundtvigs liv og personlighed som hans tænkning, frem i lyset." 
Dina Vester Feilberg. 

Leder på Rønnebæksholm. Sept.2017