Home / Foredrag

Foredrag

Hvad optager jer?

Mit første foredrag holdt jeg i Dansk kvindesamfund da jeg gik i 4. Klasse. Det hed ”demokrati i hjemmet.”. Herfra fortsatte jeg...

Med mere end 30 år i højskolen er det naturligt for mig at skabe foredrag i rummet mellem det, der optager dig/jer og mig. Jeg er meget optaget af nedenstående emner, men jeg skræddersyr altid mine foredrag til de mennesker, jeg skal møde. Hvad optager jer?

Foredragene er generelt en blanding af det traditionelle, foredrag, fortælling sang/ fællessang samtaler og evt. dans.

Jeg kalder det for ”højskole i bevægelse”.

Slægt skal følge slægters dans

Det kan tage generationer at udleve en passion. Om at være mønsterbryder – eller netop ikke. 
En livshistorie som vender spørgsmålet om familiemønstre, den frie vilje og tilfældigheder. 
Beretning og samtale.

Danskerne findes i mange modeller

Danskerne findes i mange modeller er en højskolesang skrevet af Ebbe Kløvedal Reich og et foredrag om forskellighedens styrker og svagheder.
Et foredrag om demokratisk dannelse med fællessang, fortælling og samtale.

Kvindeværd

Ligestilling – ligeværd. Fra tidernes morgen til morgendagen. Jeg holdt mit første foredrag i dansk kvindesamfund om demokrati i hjemmet. Jeg gik i 4 klasse. Fra barn har jeg kæmpet for pigers/ kvinders ret. Sådan er det fortsat og med årene kom de historiske og samfundshistoriske aspekter med. 
Et af omdrejningspunkterne er myterne. Myter som historier om den inderste sandhed til ordets omvendthed. Myten som løgn.

Grundtvig og ligestilling

Et foredrag om Grundtvigs revolutionerende tanker om det kvindelige hos både kvinden og manden. 
Og kamp for ligestilling mellem kønnene.

Grundtvig og kvinderne

Et performanceforedrag med musik og fællessange

Grundtvigs betydning for sin egen tid og inspirationen fra hans indsats siden hen kan næppe overvurderes.

Læs mere

Højskole i bevægelse

Et foredrag om de mange dannelse aspekter i højskoletanken udfra mit højskoleliv. Tilbage fra Grundtvigs tanker om livoplysning til dagens og fremtidens udfordringer og muligheder. Et foredrag med fællessang, fortælling og samtale.

De udstødte

Et performanceforedrag. 
Sigøjnerne kommer og har altid været her. Vi har altid haft grupper af udstødte. Rakkerne såkaldte hedens sigøjnere gik deres egne veje. Rakkerkvinden Anne Marie Grønning fortæller om sit liv på kanten og herfra skabes forbindelser til nutidens store spørgsmål om hvem vi er. Et foredrag med fællessang, fortælling, forestilling, danser og samtale.

Kunst & Klima 
- grøn dannelse

Kunsten skal nødvendigvis ikke nyttiggøres, men flere og flere kunstarter bidrager til klimadebatten. Dannelse har gennem tiden været båret af kunsten. Selv har jeg i mange år arbejdet med den grønne dannelse og kreativiteten i højskolen, folkemøder og kulturmøder. Et foredrag med kunstneriske elementer -fortælling og sang og samtale.

Mennesker imellem 
- verden rundt

Vi præges af de mennesker vi møder. Elever fra alverdens lande har været en del af mit højskoleliv, Et hjem fyldt med forretningsrejsende fra fjerne egne og egne rejser har præget mit menneskesyn. Det vil jeg dele i foredrag, fortælling, dans,  sang og samtale.