Home / Else Mathiassen

Fortæller, danser, foredragsholder,
tidl. forstander på Vestjyllands Højskole

Formidling gennem forestillinger, fortælling, foredrag, fællessang og kulturmøder

Lidenskaben for teatret blev vakt hos Chiles Maputche–indianere, der via kroppens sprog undveg diktatoren Pinochets censur af deres forestillinger. Indsigten herfra førte mig til vestkysten på Tukakteatret i mesterlære hos Brita Haugen og siden til det internationale teater ensemble Cantabile 2.    

Som danser har jeg hentet erfaringer fra rejser rundt i verden som har inspireret mit eget danseudtryk. Danse fra specielt Vestafrika, de arabiske lande Spanien, Cuba og Argentina.      

Fortællingen, sangen og balladedans udviklede sig med livet bag havet på Mors og i Vestjylland. Rejserne har ikke mindst været i relation til mit liv på Vestjyllands højskole – 16 år som forstander. En dannelsesrejse på opdagelse i det historisk-poetiske med stor lyst til at blande mig i det i dag, der kan komme til at præge dagen i morgen. 

Tråde som samles i mange forskellige udtryk, som skal deles! I kulturhuse, kirker, forsamlingshuse, højskoler. På marken, i skoven, på stranden og i byen. Kulturmøder i mange former: I debatter, samtalecafeér, højskoledage, events og kurser.

Teatret Bag Havet blev etableret i 1989. Teatret er en ramme for de mange aktiviteter  og samarbejdspartnere, som hjemmesiden her er udtryk for.
  
Kunstneriske samarbejdspartnerne: 
Karen Sørensen og Torben Lassen. www.riverband.dk 
Ann-Maibritt Fjord og Henrik Bredholt www.klezmerduo.dk Anne Marie Helger. www.helger.dk
Ingrid Hvass, www.ingridhvass.dk/
Birgit Løkke, www.musicart.dk
Jens Bredholt. www.jensbredholt.dk

Læs evt. også mit CV

Kontakt:
Else Mathiassen,
Østergade 44,2. 
7900 Nykøking Mors
Tlf.: 2070 1876,
Mail: elsemathiassen@mail.dk

Mission Gentænk

I 2017 var Aarhus og regionen europæisk kulturhovedstad under overskriften ”Rethink” – eller på dansk ”Gentænk”. Men hvad og hvor er der egentlig blevet gentænkt hidtil? Det var jeg sammen med to andre gentænkningsagenter sat til at finde ud af. 

I ni programmer kom vi bl.a. omkring de fysiske rammer, kulturen erhvervslivet, fremtidens arbejdsliv, selvkørende biler, maden m.m. 

Vis mig dit liv

De ting vi har samlet omkring os - en styrthjelm, et stykke rav eller et brudelagen - er med til at fortælle vores historie. 

TV midtvest inviterede mig i studiet...

Interview fra Kristeligt Dagblad, 7. marts 2018

Højskoleforstander
og feminist:
Grundtvig lærte det vigtigste af kvinderne

Læs artikel

Podcast af Naya Moll:

Kunst og Krukker

Podcast med Danske dansehistorier.

Lyt til Dans og Krukker