Højsangen

En musikalsk danse- og fortælleforestilling med Else Mathiassen og Klezmerduo

“Vågn op nordenvind, kom søndenvind. Lad det lufte i min have, lad dens balsam strømme Min elskede skal komme til min have og spise af dens herlige frugter”.

Skønheden, legen, lysten - Kærlighedshistorien “Sangenes Sang” fortælles i recitation, dans musik og sang. Det er kærlighedshistorien gennem alle tider, hvor dansen, musikken og kostumerne fører publikum ind i den orientalske mystik.

En hyldest til kærligheden i 5 årtusinder

Salomons højsang fra det gl. testamente er en samling af vers, som for flere tusind år siden blev digtet af de stammer, der boede og vandrede mellem Tigris og Eufrat, de syriske bjerge og Nil –deltaet. Det er kærlighedsdigte udformet som vekselsang mellem Salomo og Shulamit. Højsangens vers besynger kvinden og mandens skønhed i kærligheden til hinanden. Dengang som i dag bliver sangene brugt i de jødiske bryllupsritualer.

Musikken tager udgangspunkt i den stemningsfulde jødisk-sefardiske tradition, der er inspireret af det orientalske og som knytter tråde tilbage til bibelsk tid. Teksterne fra Højsangen bliver sunget på hebræisk.

Efterfølges gerne af et foredrag/samtale.

Spillesteder: Kan spilles i kirker, menighedshuse, forsamlingshuse og på scenen.

Pris: 8800 kr + transport. Læs mere på www.klezmerduo.dk

 
Forside Teatret Om Else Mathiassen Forestillinger Fortællinger Foredrag Artikler Kontakt Fotos Links