Om Else Mathiassen

Else Mathiassen er Vestjyllands Højskoles forstander. Det er hende, der tegner skolen udadtil, lokalt i Vestjylland og som en stemme i samfundet, via debatindlæg, mundtligt og skriftligt, (se artikler) som tidligere medlem af Foreningen for Danske Højskolers (FFD) bestyrelse. Hun er medlem af komiteen der uddeler "Den folkelige sangs pris".

Det er den ene side af hendes arbejde. Den anden er, som hun selv siger, at skabe en højskole, hvor medarbejdere kan udvikle sig til gavn for eleverne. Den tredje, og den som er mest synlig i hverdagen, er hendes vision om præcis denne skole, Vestjyllands Højskole, socialt, etisk og fagligt. Kort: Hvad skal der til for et godt højskoleophold.

Allerede i 4 klasse holdt Else foredrag i dansk kvindesamfund om demokrati i hjemmet. Som 14 årig blev hun medlem af Abbe Pierres klunsere som bl.a førte hende til Maputche indianerne i Chile. Hun fortæller ” Min lidenskab for teatret blev for alvor vagt hos en omrejsende teatergruppe der via kroppens sprog undveg Pinochet og militær diktaturets censur.”

Indsigten herfra førte hende over en uddannelse som dramapæd. til Tukak Teatret i Fjaltring i 1981 som elev af Brita Haugen m.fl. og senere det internationale ensemble Cantabile i Vordingborg.


Fortsættes.....

Download pressefotos

 
Forside Teatret Om Else Mathiassen Forestillinger Fortællinger Foredrag Artikler Kontakt Fotos Links